Otvorenie reštaurácie je výnimočnou chvíľou a všetko by malo byť vyladené na maximum

Otvorenie reštaurácie je výnimočnou chvíľou a všetko by malo byť vyladené na maximum

Každé otvorenie reštaurácie sa neraz spája so zmiešanými pocitmi a toto je absolútne prirodzené. Na jednej strane začnete vykonávať činnosť, pre ktorú ste dlhé mesiace tvrdo pracovali a konečne bude už aj vaša prevádzka pôsobiť v gastronómii a sprostredkovávať pozitívne zážitky svojim hosťom. Na strane druhej je tu nervozita, či ste pred otvorením reštaurácie naozaj všetko vyladili do poslednej bodky tak, aby boli vaši hostia spokojní a ochotne sa k vám vracali. Pred samotným otvorením reštaurácie nás môže odrádzať niekedy až nekonečná byrokracia, ktorá nie každému začínajúcemu podnikateľovi musí dávať zmysel. Toto obdobie si však musí odkrútiť každý z nás a v každej chvíli by sme mali hľadať svetlo na konci tunela. Myslite pritom na to, že rozbiehate vlastný biznis a toto sa nepodarí každému. Značnou mierou na budúci úspech celého podnikania vplýva aj výber vhodného miesta. Každý typ gastroprevádzky sa následne hodí do inej mestskej štvrte alebo na iné miesto. Luxusnej reštaurácii skôr pristane tichšia štvrť. Ak bude gro vašej činnosti orientované na prípravu obedového menu, potom by ste mali mať vo svojom okolí dostatok firiem, ktorých zamestnanci sa budú u vás stravovať. 

Otvorenie reštaurácie je ukončením jednej a začiatkom druhej a podstatne dlhšej etapy v podnikaní

Otvorenie reštaurácie najprv pre rodinu
Menu na otvorení reštaurácie

Jednou z nevyhnutností pred otvorením reštaurácie je aj návšteva príslušného živnostenského úradu. Prevádzka reštaurácie je totižto remeselnou živnosťou a k získaniu živnostenského oprávnenia je potrebné dokladovať odbornú spôsobilosť, napr. vo forme výučného listu v danom obore. Svojich zákazníkov si získate predovšetkým atmosférou, ktorá je prítomná na prevádzke. Otvorenie reštaurácie by malo tomuto bodu venovať zvláštnu pozornosť a pohodlie zákazníkov stojí nad všetkým ostatným. Konkurencia v gastro sektore je skutočne veľká a priniesť na trh nový koncept môže byť naozaj veľkou výzvou. Snažte sa byť preto originálnymi a niekedy vyhráva ten, kto pojme celý projekt viacúčelovo. Pokiaľ k vám budú chodiť ľudia radi na jedlo alebo len tak posedieť na drink, tak určite máte našliapnuté k úspechu. Pokiaľ však budete vedieť usporiadať aj firemnú alebo spoločenskú akciu, tak máte vyhraté. Obe roviny sa totižto veľmi vhodne dopĺňajú a nech už bude váš hosť u vás chcieť tráviť chvíle s akýmkoľvek účelom, vy mu budete vedieť priniesť všetko požadované. Pre bližšie informácie kliknite na webovú stránku http://www.ikelp.sk/blog.