Vegánske fazuľové brownies si zamilujete okamžite

Vegánske fazuľové brownies si zamilujete okamžite

Vegánske fazuľové brownies je láska na prvé zahryznutie, to vám sľubujem. Keď som prvýkrát počula tento recept popravde bola som trošku skeptická, ale mala som za sebou už skúsenosti s cviklovou verziou tohto obľúbeného koláča, tak som si povedala prečo nie. A keď vám prezradím, že tento recept na fazulove brownies je dokonca bez použitia akejkoľvek múky a cukru budú mať radosť aj tie z vás čo si strážia štíhlu líniu. S fazuľovým brownies to naozaj nebude náročná práca, dá sa povedať, že je až priam nemožné tento recept pokaziť. Ak ste sa teda ešte nezľakli a čítate ďalej pripravte si nižšie uvedené zdravé ingrediencie a môžete sa pustiť do pečenia bez výčitiek. Tento recept je vhodný aj pre vaše deti, len im ešte pred prvým ochutnaním radšej nehovorte o použití fazuli, ale keď ho ochutnajú už nebude cesty späť, tou chuťou ich jednoducho dostanete. 

Fazuľové brownies a jeho jednoduchá príprava

Fazulove brownies pripravíte rýchlo
Čokoláda a fazuľa do brownies

S fazuľovým brownies to naozaj bude jednoduché. Na pečenie budete potrebovať samozrejme fazuľu, konkrétne 250 g čiernej alebo červenej fazule, 20 g kakaa, 40g jemných ovsených vločiek, 120 g javorového sirupu, 55 g kokosového oleja, 2 ČL vanilkovej arómy,  1 ČL kypriaceho prášku, 100 g čokolády, ½ lyžičky soli. Pred samotným pečením fazuľového brownies je za potreby namáčať si vopred 100 g suchej fazule. Fazuľa sa musí namáčať minimálne na 8 hodín a to tak, že ju zalejete horúcou vodou do ktorej dáte 1 ČL sódy bikarbóny.  Počas máčanie je potrebné vodu aspoň 3 krát zliať a zaliať nanovo. Ak však máte fazuľu z konzervy celý tento proces môžete preskočiť a pustiť sa rovno do pečenia. Následne pripravenú fazuľu rozmixujeme na hladkú kašu. Do tejto hladkej zmesi pridajte ostatné ingrediencie okrem čokolády a kypriaceho prášku. Opäť poriadne rozmixujte. Na záver primiešajte kypriaci prášok a na kúsky nakrájanú čokoládu. Fazuľové brownies pečieme 15 až 18 minút na 180 stupňov, rovnako ako klasické brownies ostane vo vnútri vláčne akoby nedopečené. Po vychladnutí ho môžete ozdobiť arašidovým maslom a sušeným ovocím. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na webovej stránke https://spolukstolu.podravka.sk/.